"Nu begrijp ik waarom Taylor Swift hem liet zitten"

Hoe goed bedoeld ook, toch werd de speech van acteur Tom Hiddleston, die afgelopen zondag een Golden Globe in ontvangst mocht nemen voor zijn rol in "The night manager", op sociale media uitvoerig bekritiseerd. Hiddleston vertelde immers dat hij blij was dat hij wat troost kon bieden aan een aantal medewerkers van Artsen Zonder Grenzen in het door oorlog geteisterde Zuid-Soedan, medewerkers die naar zijn serie keken en hem maar al te graag wilden ontmoeten. Zoveel pretentie, met de bijbedoeling nog eens reclame te maken voor "The night manager", een serie over wapenhandel, ging niet onopgemerkt voorbij op sociale media. Hiddleston excuseerde zich nu dan ook voor de toespraak.

De reacties waren alvast niet mals na de toespraak van Hiddleston, bij ons vooral gekend als Loki uit "Thor":

Hiddleston bood intussen zijn excuses aan: "Ik ga er helemaal mee akkoord dat mijn toespraak niet elegant geformuleerd was. Ik was erg nerveus en de woorden kwamen verkeerd uit mijn mond. Maar eerlijk waar, mijn enige bedoeling was om de ongelooflijk dappere medewerkers van Unicef, Artsen Zonder Grenzen en World Food Programma een hart onder de riem te steken. Alsook de kinderen van Zuid-Soedan, die in de moeilijkste momenten toch hoop en blijdschap vinden."

"Ik verontschuldig me dat mijn zenuwen de overhand kregen", aldus de 35-jarige acteur nog.

Meest gelezen