Athene stuurt schip naar Lesbos met hulp voor vluchtelingen

De Griekse regering stuurt een marineschip naar Lesbos om er vluchtelingen uit het kamp in Mora op onder te brengen. Eerder was er protest van hulporganisaties en kritiek van de EU dat Athene te weinig ondernam om de vluchtelingen in het ondergesneeuwde vluchtelingenkamp op Lesbos te helpen.

De duizenden mensen in het kamp van Mora leven in uitzonderlijke vriestemperaturen en hebben alleen een tent boven het hoofd. Bovendien vallen er pakken sneeuw op Lesbos.

De Europese Unie had het over "onhoudbare levensomstandigheden". Volgens de ngo. SOS Children's Vilages is de toestand zelfs ronduit gevaarlijk voor kinderen. "Het is belangrijk om onmiddellijk maatregelen te nemen om deze mannen, vrouwen en kinderen goed te huisvesten", zei de ngo. Medecins du Monde in een persmededeling.

Athene lijkt de boodschap te hebben begrepen en stuurt het marineschip "Lesvos" naar de haven van Myilini, de hoofdstad van Lesbos. Het schip heeft bedden, matrassen, dekens en kachels aan boord en zal 500 à 1.000 vluchtelingen kunnen opvangen.