Baby met twee hoofdjes geboren in Mexico

In Chihuahua (Mexico) is een baby geboren met twee hoofden. Familieleden hebben een filmpje online gezet waarin de huilende borelingen te zien zijn. Over het geslacht en de omstandigheden waarin de kinderen ter wereld zijn gekomen, wil de overheid met geen woord reppen.

De kinderen werden geboren in de Mexicaanse stad Ciudad Juarez. Het filmpje dat circuleert, dateert al van 6 januari maar media berichten nu pas over het verhaal.

De Mexicaanse autoriteiten hebben het nieuws bevestigd, maar willen verder niets kwijt. Of het om jongens of meisjes gaat, is niet geweten. Net als de naam van de moeder/vader en of de ouders op voorhand wisten wat er aan de hand was. De moeder verkeert wel in goede gezondheid en de kinderen blijven voorlopig in een ziekenhuis.

Bekijk hier kort de beelden:

Hoe groot is de kans?

De kans dat een baby met één lichaam en twee hoofden geboren wordt, varieert van 1 op 40.000 geboortes tot 1 op 200.000. Er is wel degelijk sprake van een "Siamese tweeling", maar dan een "dicefalische" of een zeldzame vorm.

In dit geval delen de kinderen hetzelfde lichaam en dezelfde organen waardoor ze niet van elkaar kunnen gesplitst worden. Vorige zomer werd er nog een tweeling met één lichaam en twee hoofden geboren in Indonesië. Het ging toen om meisjes.

Bekende Hensel-tweeling achter het stuur

Zo'n tweeling kan trouwens perfect overleven. In Minnesota (VS) is de bekende tweeling Abigail en Brittany Hensel al 26 jaar oud. Omdat ze een verschillende smaak hebben, moeten ze -naar eigen zeggen- véél met elkaar onderhandelen. Toch op vlak van kledij. Een filmpje op het internet waarin de tweeling met de auto rijdt, was een grote hit (zie YouTube-filmpje hieronder, geluid is van slechte kwaliteit).