Brangelina handelt scheiding in alle privacy af

De scheiding van Angelina Jolie en Brad Pitt zal volledig achter gesloten deuren verlopen. Het koppel heeft een echtscheidingsovereenkomst bereikt. Belangrijk punt daarin is de aanstelling van een privérechter "in het belang van de kinderen".

In een gezamenlijk statement laten de Hollywoodsterren weten dat ze hun echtscheidingsprocedure en alle paperassen die erbij komen kijken volledig uit de belangstelling willen houden. Het koppel zou daarmee "de privacy van onze kinderen en familie willen beschermen", zo schrijven ze. "De ouders verbinden zich ertoe op te treden als één blok met het oog op herstel en hereniging", zo gaat de tekst verder.

Daarom stelt Brangelina voor de behandeling van hun dossier een privérechter aan, een gebruik dat de laatste jaren steeds meer ingeburgerd geraakt in de VS, vooral bij iets rijkere cliënten voor zaken in de privésfeer.

De keuze impliceert dat alle hoorzittingen en bijeenkomsten om de scheiding te regelen volledig buiten de gewone rechtsgang verlopen. De procedure is ook een pak sneller dan de klassieke rechtsgang, omdat cliënten de exacte timing volledig zelf kunnen bepalen.

Over de scheiding van het gouden acteurskoppel is al veel gezegd en geschreven. De bekendmaking dat Jolie de stekker uit hun huwelijk wilde trekken "om onverzoenbare verschillen" verstomde op 19 september vorig jaar de hele wereld. Punt van discussie lijkt vooral de opvoeding van de kinderen te worden: Jolie wil de volledige voogdij, maar Pitt lijkt dat niet zomaar te laten gebeuren.

Meest gelezen