Buren redden kat uit wel erg benarde situatie

Een opmerkelijke foto was het alleszins, toen kat Bella onlangs vastgeraakte tussen de garagepoort en de muur. Maar dankzij de hulp van buurtbewoners die graag een handje toestaken, werd Bella uit haar hachelijke positie bevrijd.

Agent Mike Scott uit Louisiana, VS, gaf meer uitleg op Facebook en op nieuwswebsite Huffington Post, nadat hij door een van de buren opgebeld was: "Verschillende buren en een aantal bouwvakkers waren al bezig met het redden van de kat, toen ik bij het huis arriveerde. Samen met hen hebben we dan het bovenste kaderwerk van de poort proberen weg te wringen, waardoor we ademruimte voor Bella konden creëren."

"Door een recente overstroming zijn de buurtbewoners dichter naar mekaar gegroeid, waardoor het evidenter geworden is om voor elkaar in de bres te springen. Nu, zelf kan ik me moeilijk een kattenpersoon noemen, maar niemand wil toch een kat zien lijden, niet?"

De kat kwam er met de schrik en een paar lichte verwondingen van af. Volgens de eigenaar was de kat wellicht aan het slapen op de poort en heeft ze zich niet snel uit de voeten gemaakt toen hij de poort sloot, om boodschappen te gaan doen. Hij had alvast de kat niet in haar hachelijke toestand opgemerkt, toen hij vertrok, voegde hij er nog aan toe.

Meest gelezen