Canvasreeks "Generatie B" in wereldpremière op filmfestival Rotterdam

De nieuwe Canvasreeks "Generatie B" van Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees en de documentaire "Inside the distance" van Elias Grootaers gaan in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR). Dat vindt dit jaar plaats van 25 januari tot 5 februari. "Home" van Fien Troch en "King of the Belgians" van Peter Brosens en Jessica Woodworth zijn ook uitgenodigd voor het festival.
Acteur Jeroen Perceval in "Generatie B"

"Inside the distance" van Elias Grootaers gaat in wereldpremière binnen het competitieve luik "Bright future", dat een springplank wil vormen voor jong, aanstormend talent met een unieke stijl en visie. De film maakt er naast vijftien andere debuutfilms kans op de Bright Future Award.

Grootaers, een voormalig Wildcardwinnaar van het Vlaams Audiovisueel Fonds, schetst met de film een liefdevol, poëtisch portret van Giorgi Shakhsuvarian, een Armeense bokscoach uit Tbilisi. De man woont tegenwoordig in België waar hij een jonge bokser klaarstoomt om Europees kampioen te worden.

Canvasserie

De eerste drie afleveringen van de absurde comedy "Generatie B" van succesvol literair auteur en stand-upcomedian Joost Vandecasteele en "Waste land"-regisseur Pieter Van Hees, gaan in Rotterdam in wereldpremière binnen het themaprogramma "A band apart", een ode aan de opkomst van de punkbeweging van 40 jaar geleden.

Het programma verzamelt een resem films en reeksen met eenzelfde energiek en potentieel om de openbare ruimte en levens te beïnvloeden door middel van rebellie, performances en muziek. "Generatie B" wordt vanaf 8 februari uitgezonden op Canvas.

Films

"Home" en "King of the Belgians" werden geselecteerd voor de "Voices"-sectie van het IFFR,  voor films gedreven door hun verhaal of thema, gemaakt door gevestigde regisseurs met een duidelijke, verzekerde stem.

Troch maakt bovendien deel uit van de jury in de "Hivos tiger"-competitie, waar acht internationale films meedingen naar de Tiger Award ter waarde van 40.000 euro. De overige juryleden zijn filmmaker Amir Muhammad, producer Diana Bustamante Escobar, scenarist Michael Almereyda en fotograaf Newsha Tavakolian.