Dienster krijgt racistische opmerking in plaats van fooi

Ook al werd ze geprezen voor haar bediening, toch zat er voor dienster Kelly Carter uit Ashburn, Virginia, afgelopen zaterdag geen fooi in. De klanten bezorgden haar immers de rekening terug met de mededeling: "Geweldige bediening, maar ik geef geen fooien aan zwarten." De racistische opmerking zou komen van een blank koppel, beiden rond de 25.

Carter (zie foto onderaan bericht) op NBC Washington: "Het was een complete shock. Ik heb het betaalbewijs 3 keer moeten bekijken, voor het tot me doordrong. Want zoiets had ik als dienster nog nooit meegemaakt. Meer kan ik er niet over zeggen."

"Nochtans hebben ze me eerst gecomplimenteerd met het ontbijt."

"Mocht die persoon hier opnieuw komen eten, dan zal ik hem opnieuw bedienen. Mijn armen zijn nog altijd open. Hij is zo, ik niet. Een hatelijke opmerking kan mij niet stoppen."

Restauranteigenaar Tom Tellez reageerde ook op BBC News: "Ik ben ontzet. Ook al ligt het in de lijn van het politieke landschap tegenwoordig. De afgelopen 18 maanden ligt het thema ‘racisme’ op tafel. Iets wat er altijd geweest is, maar nu opnieuw aangewakkerd wordt. Jammer genoeg."

"Die reactie was harteloos en buiten proportie. Maar gelukkig is de respons na het voorval fenomenaal. Er komen nu meer klanten over de vloer en er wordt nu geld voor Kelly ingezameld." Momenteel is voor Carter al bijna 2.500 dollar ingezameld.