Get Ready! over comeback: "We zijn herrezen uit as, dit voelt heel goed aan"

De comeback van Get Ready! in zijn originele bezetting voelt "heel goed aan". Dat hebben de vier leden gezegd in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM. "We voelden allemaal dat er eigenlijk maar één Get Ready! kan zijn: de groep met ons gevieren. Die combinatie is uniek."
Glenn, JM en Jimmy kwamen vanochtend langs bij Peter Van de Veire

Hoewel ze het nieuws pas vanochtend wilden bekendmaken, lekte gisterenavond al uit dat Get Ready! dit jaar een doorstart zal maken met zijn vier oorspronkelijke groepsleden. Glenn De Gendt en Jean-Marie - JM - Desreux voegen zich dus weer bij Jimmy Samijn en Koen Bruggemans, die enkele jaren geleden de groep weer op poten hadden gezet samen met twee nieuwkomers.

"In het leven heb je altijd momenten waarop je alles even moet kunnen loslaten om daarna te beseffen dat het eigenlijk wel oké was", zegt Koen op MNM. "De pauze was nodig, maar nu vinden we elkaar terug. Het voelt goed."

De comeback was eigenlijk niet gepland, benadrukt Jimmy in Dag Allemaal. "We gingen 20 jaar Get Ready! vieren (vorig jaar, nvdr.) en ik vond dat onmogelijk zonder Jean-Marie en Glenn. We bedachten het plan om op een speciaal jubileumconcert met z'n vieren nog eens "Diep" te brengen. Koen en ik durfden hen niet te bellen, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. We spraken weer af en hielden contact, want we vonden allemaal dat onze reünie meer om het lijf moest hebben dan nog eens dat ene liedje samen zingen. De draad opnemen waar we hem hadden laten liggen, dat werd het plan."

"We voelden allemaal dat er eigenlijk maar één Get Ready! kan zijn: de groep met ons gevieren. Die combinatie is uniek", zegt Jimmy. "Ik ga heel eerlijk zijn: ik ben Kenny, Bob en zijn voorganger Tom (de "vervangers" van dienst, nvdr.) heel dankbaar voor de mooie momenten", gaat Koen voort. "Maar Get Ready! met hen was niet hetzelfde. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we een geheel vormden."

Nieuw werk

Met "Feniks" heeft de groep meteen nieuw werk klaar. "De Grieken hadden vroeger een verhaal dat alles herrijst uit as. Daar gaat het nummer over. Get Ready! was ooit een vaste rots, maar is as geworden. Nu hebben we elkaar teruggevonden. De band die wij hebben, is uniek en onverklaarbaar. Het gaat over elkaar terugvinden en plezier beleven."

Get Ready! zal in de originele bezetting nu zaterdag al te zien zijn op Sparkle, een jaarlijks evenement voor de Vlaamse LGBT-community in De Vooruit in Gent. Daarnaast staan ze ook op MNM Back to the 90s & 00s, op 1 april in het Sportpaleis. De grote reünieshow is pas gepland voor 30 april, in het cultureel centrum van Ninove. Naast de single komt er ook een dubbele verzamel-cd met de grootste hits én een album met nieuwe nummers.