Is chauffeur betrokken bij overval Kim Kardashian?

De politie onderzoekt of de overval op realityster Kim Kardashian mogelijk een "inside job" is. Bij de 17 personen die gisteren zijn opgepakt in de zaak zou ook haar 27-jarige chauffeur zijn, zo melden verschillende media.
2016 Getty Images

Gisteren werden in Frankrijk 17 mensen opgepakt die verdacht worden van de overval op Kardashian, in oktober vorig jaar. Ze logeerde toen in een luxeappartement in Parijs. In nauwelijks zes minuten tijd maakten de overvallers haar voor 10 miljoen euro aan juwelen afhandig. De daders - verkleed als politie - gingen bijzonder brutaal te werk en knevelden het bekende Amerikaanse mediafiguur, daarna gingen ze ervandoor op de fiets.

Een hele dag bleef het onduidelijk wie er precies was opgepakt, maar ondertussen beginnen er meer details op te duiken. Volgens verschillende media zou de 27-jarige chauffeur van Kardashian onder de verdachten zitten. Het nieuws is door verschillende politiebronnen ook bevestigd aan persbureau AP.

"Het zou gaan om de chauffeur die Kardashian drie maanden geleden afzette aan haar verblijf, waar ze later die nacht werd overvallen", zegt correspondent Frank Renout. "De politie wil weten of hij betrokken was bij de overval. Het kan ook zijn dat hij anderen heeft getipt over de verblijfplaats van de Amerikaanse ster en over het feit dat ze daar zonder bodyguard was."

De personen die zijn opgepakt zijn bekend bij justitie. Hun gemiddelde leeftijd is 55 jaar. Twee onder hen zouden na de overval in Antwerpen zijn geweest. Het zou kunnen dat ze daar kopers probeerden te vinden voor de gestolen diamanten.