Karine Claassen trekt "Dwars door Amerika"

Hoe kijken de gewone Amerikanen naar de toekomst en wat verwachten zij van Donald Trump als president? Het is de centrale vraag die VRT Nieuws-reporter Karine Claassen probeert te beantwoorden in de tweedelige reportage "Dwars door Amerika", die op 18 en 25 januari wordt uitgezonden op Eén.

De 26-jarige reporter is drie weken lang door het immense land getrokken op zoek naar leeftijdsgenoten en de mensen rondom hen. Ze ging van New York naar Los Angeles, een tocht van 4.500 kilometer.

"Het was fantastisch om, in alle gekte die er online, op tv en in kranten circuleert over Trump en de Amerikaanse politiek, terug te gaan naar de basis: diepmenselijke verhalen vertellen over echte Amerikanen. Over hun bezorgdheden en hun dromen", zegt de reporter. "Voor mij was dit het mooiste project dat ik tot nu toe samen met m'n ploeg voor VRT heb mogen maken."

De twee reportages worden uitgezonden op woensdag 18 en 25 januari om 21.25 uur op Eén. 

Meest gelezen