Nieuw seizoen "Twin Peaks" vanaf 21 mei op antenne

Het nieuwe seizoen van de Amerikaanse cultserie Twin Peaks wordt vanaf 21 mei uitgezonden op de Amerikaanse betaalzender Showtime. De zender heeft op een uitgebreide persconferentie tekst en uitleg gegeven over de serie.

"Twin Peaks" was in de jaren 90 een kijkcijferskanon. De onopgeloste moord op het populaire schoolmeisje Laura Palmer in het fictieve, bizarre grensplaatsje Twin Peaks hield huiskamers wereldwijd in ban.

Het derde seizoen van "Twin Peaks" zal bestaan uit 18 afleveringen en beginnen met een twee uur durende episode. FBI-agent Kyle MacLachlan duikt opnieuw op in het verhaal. Daarnaast maken nieuwkomers als Monica Bellucci en Naomi Watts hun opwachting. Of de reeks ook in ons land te zien zal zijn, wanneer en op welke zender is nog onduidelijk.

"Opgedeelde film"

Op de persconferentie was ook regisseur David Lynch aanwezig. Voor de nieuwe reeks stak hij opnieuw de koppen samen met co-bedenker van de eerste twee seizoenen Mark Frost.

De productie van de nieuwe reeks liep niet van een leien dakje. Lynch en Showtime raakten het oneens over de financiële kant, waardoor Lynch er een tijd de brui aan gaf. De bedenker van de oorspronkelijke reeks heeft het nieuwe seizoen alsnog afgewerkt en de plooien tussen beide partijen lijken gladgestreken. “Ik beschouw deze reeks als een film, en de mensen zullen het ook ervaren als een opgedeelde film,” meer zegt Lynch daar niet over.

Definitief einde?

Na deze reeks zou het doek definitief vallen over "Twin Peaks", zegt Showtime-CEO Dave Nevins. “Volgens mij is dit de zuivere heroïne-versie van David Lynch", zegt hij daarover. Die laat in het midden of dit het definitieve einde is. "Zeg nooit nooit, maar momenteel zijn er geen plannen voor meer."