Strooidiensten in Brussel kennen hun grenzen

19 gemeenten en dus ook 19 grenzen. Dat is Brussel. Dat werd recent nogmaals goed duidelijk door een foto van Emile Schmieman, die op de grens woont van Brussel-Stad en Elsene. Hij merkte immers op dat de strooidiensten van Elsene hun werk perfect deden bij de eerste sneeuwval. Aan de grens maakten ze rechtsomkeer en lieten de weg in Brussel-Stad onaangeroerd.

Schmieman op Het Nieuwsblad: "De strooidienst heeft perfect de gemeentegrens gerespecteerd. Zelf woon ik op nummer 62 in Elsene, maar mijn buren van nummer 64 wonen op grondgebied van de stad Brussel. De kant van Elsene was zondagochtend mooi proper, die van de stad Brussel was nog spekglad en onaangeroerd."

Schmieman deelde de absurde situatie via de Facebookgroep van "Belgian Solutions", waar typisch Belgische "oplossingen" gedeeld worden: