Telenet verhoogt prijzen op 19 februari

Op 19 februari gaan de prijzen van een reeks diensten van Telenet de hoogte in. De prijzen van de populaire bundels Whop en Whoppa gaan bijvoorbeeld met 1,99 procent (of respectievelijk 1,35 en 1,55 euro per maand) omhoog. Dat meldt het telecombedrijf op zijn website.

Klanten van Telenet zullen vanaf 19 februari wat dieper in de buidel moeten tasten voor een reeks diensten. Naast de prijzen van Whop en Whoppa gaan ook die van de bundels voor zakenklanten (Fluo en Fluo Home) omhoog, net als de tarieven van apart aangeboden internetproducten (met maximaal 1,29 procent), aldus Telenet.

De prijzen van andere producten blijven ongewijzigd, zoals die van het all-inaanbod WIGO en de entertainmentpakketten Play, Play More en Play Sports.

Volgens Telenet is de prijsverhoging nodig om te kunnen blijven investeren in zijn netwerk. De vraag naar snellere verbindingen, meer keuzemogelijkheden, meer mobiel internet en meer capaciteit blijft immers toenemen, klinkt het. Het bedrijf benadrukt dat "de inflatie als leidraad werd genomen" bij de tariefaanpassingen.

De tarieven bij Base, waarvan de overname door Telenet begin vorig jaar werd afgerond, veranderen niet, zegt een woordvoerster van Telenet.

En de rest?

Bij concurrent Proximus was er op 1 januari een prijsverhoging. Het bedrijf maakte een reeks oude producten duurder, waarvan de meeste niet meer worden verkocht sinds de lancering van een nieuw aanbod in oktober vorig jaar. Toen werden onder meer Tuttimus, Mobilus en Familus op de markt gebracht.

Bij Orange (ex-Mobistar) was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor informatie.

Meest gelezen