Trump over Streep: van "uitstekende" naar "overschatte" actrice

"Een van de meest overschatte actrices van Hollywood." Zo werd Meryl Streep gisteren samengevat door toekomstig Amerikaans president Donald Trump, nadat de actrice zwaar uithaalde naar hem. Maar had Trump die mening ook voor haar bewuste speech? Neen, zo blijkt.

Het was één van de opmerkelijkste momenten tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Meryl Streep, die er de Lifetime Cecil B. DeMille award voor haar volledige oeuvre in ontvangst mocht nemen, haalde in haar speech zwaar uit naar Donald Trump. "Gebrek aan respect nodigt respectloosheid uit, geweld zet aan tot geweld", zei ze. "Als de machtigen hun positie misbruiken om anderen te pesten, verliest iedereen."

Trump reageerde vrij snel en noemde Streep een "Hillary-fan" en "een van de meest overschatte actrices van Hollywoord". Een mening die hij wellicht nog niet zolang heeft, zo blijkt uit een interview dat hij in 2015 gaf aan The Hollywood Reporter

In het interview wordt aan Trump gevraagd wie zijn favoriete actrices zijn. "Julia Roberts is - net als vele anderen - geweldig, maar Meryl Streep is echt uitstekend en een geweldige persoon", zei hij toen. Hij voegde er wel aan toe dat hij heel wat actrices goed vond en dat hij er dus niet te veel wilde opnoemen om niemand te beledigen. Maar Streep haalde hij dus wél aan.

Reacties

Ondertussen komen er reacties op de uitspraken van Trump. "Haar overschat noemen, is er ver over", vindt "Late show"-presentator Stephen Colbert. "Heeft u "Sophie’s choice" gezien? Of "The French lieutenant’s woman" en "Death becomes her"? U kunt weigeren om uw belastingen vrij te geven, meneer Trump, of spelen met een dictator. Maar Meryl Streep overschat noemen? Neen, dat gaat te ver."

Acteur George Clooney reageerde eerst op een sarcastische manier. "Ik heb altijd gezegd dat ze misschien wel dé meest overgewaardeerde actrice aller tijden is", zei de man, waarna hij serieuzer werd. "Heeft u geen land te leiden, meneer Trump."

Meest gelezen