Wereldbank ziet groei langzaam aantrekken

De wereldeconomie groeit in 2017 waarschijnlijk iets sterker dan vorig jaar. Dat meldt de Wereldbank in een nieuwe voorspelling. De ontwikkelingsbank rekent op een plus van 2,7 procent voor de internationale economie in 2017. Dat zou een lichte verbetering zijn nadat in 2016 het laagste peil van de afgelopen jaren werd bereikt.

De verbetering is vooral te danken aan de aantrekkende groei in opkomende economieën en ontwikkelingslanden. Mede dankzij stijgende grondstofprijzen boeken zij naar verwachting een plus van 4,2 procent, na een vooruitgang met ruim 3 procent vorig jaar.

Ook in de rijke landen voorziet de bank verbetering, maar in veel beperktere mate. In doorsnee blijft de groei in de ontwikkelde economieën volgens de prognoses steken op iets minder dan 2 procent.