Wie wordt verkozen tot Monopolypion?

De kruiwagen, Scottie – de Schotse Terriër, de kat, de laars, de hoge hoed, de raceauto, het schip en de vingerhoed: wie kent de acht iconische Monopolypionnen niet? Hun lot komt nu in handen te liggen van Monopolyfans wereldwijd. Vanaf vandaag kan iedereen uit ruim 56 mogelijke pionnen acht nieuwe pionnen kiezen.

Het lot van alle iconische klassiekers uit het spel komt voor het eerst in handen van Monopolyspelers uit de hele wereld. Via een website kan iedereen zijn stem uitbrengen. De stemperiode loopt vanaf vandaag, drie weken lang.

De 56 potentiële pionnen staan uitgestald in de villa van Mr. Monopoly. In diverse categorieën kan je in totaal voor je 8 favorieten stemmen, waaronder ook de huidige pionnen. Verder maken onder meer een badeend, schildpad, pinguïn, een jetski, televisie of een smiley kans om tot pion verkozen te worden.

De resultaten worden bekendgemaakt op 19 maart. Eind dit jaar komen de democratisch verkozen pionnen dan ook op de markt.

Monopoly bestaat al sinds 1935. In de loop der jaren kwamen er verschillende keren nieuwe pionnen bij in het spel. In 2013 werd het iconische strijkijzer vervangen door een kat.