Benefiet voor De Hert in Arenberg, regisseur ligt in ziekenhuis

"De nacht van Robbe", een benefietavond voor Robbe De Hert (74), zal plaatsvinden op 13 mei in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Onder anderen Stef Kamil Carlens, Peter Holvoet-Hanssen en Vitalski hebben hun komst al bevestigd. Er wordt werk van de regisseur getoond en er zal ook een expo zijn. De Hert ligt sinds vrijdag in het ziekenhuis.
BELGA

Naast de crowdfundingsactie die er voor Robbe De Hert opgezet is, waren er ook al een tijdje plannen voor een benefietavond. Die zijn nu concreet aan het worden.

In de Arenberg zal zelden vertoond werk van Robbe De Hert te zien zijn, zoals "De bom", "Camera sutra" en "SOS Fonske". Er komt ook een all-starband als begeleidingsgroep van bekende en minder bekende zangers en acteurs. En er zal een expo zijn met filmaffiches en stills.

Stef Kamil Carlens, Ludo Mich, Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts, Vitalski, Filip Jordens, Ernst Löw & Deborah Ostrega, Wim De Busscher, Didi de Paris en Peter Holvoet-Hanssen hebben hun komst al bevestigd. De benefietavond zou 10.000 à 15.000 euro moeten opbrengen voor "Hollywood aan de Schelde".

De teller van de crowdfundingsactie voor de regisseur staat momenteel op 38.385 euro. De actie is opgezet door een student om geld in te zamelen voor de afwerking van "Hollywood aan de Schelde". Op een andere bankrekening, voor mensen die geen Visa-kaart hebben, staat intussen ook al bijna 3.000 euro.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds liet maandag nog weten dat De Hert wel degelijk financiële steun heeft gekregen voor het project, maar dat de contractuele afspraken niet werden nagekomen. Er is nog altijd 10.000 euro gereserveerd voor hem als de film nog wordt afgewerkt.

"Met tien baxters kan ik die film nog maken, schat"

De Hert ligt momenteel in het ziekenhuis. De regisseur is al drie tenen kwijt door suikerziekte en vecht nu naar eigen zeggen om niet nog een teen te verliezen. "Hopelijk mag ik snel naar huis", zegt hij in Gazet van Antwerpen. "Ik heb al spijt dat ik vrijdag naar het ziekenhuis ben gegaan, ik lig hier maar wat te liggen."

De regisseur is er wel van overtuigd dat hij "Hollywood aan de Schelde" nog zal kunnen afwerken. "Natuurlijk lukt dat. Met tien baxters kan ik die film nog maken, schat." Ook Kris Verdonck, een bevriend regisseur die de benefiet organiseert, is daar van overtuigd. "Robbe is al jaren op de sukkel, maar hij heeft een doel voor ogen, dus hij blijft ervoor gaan. Robbe is een hele taaie."

Als reactie op de mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds benadrukt De Hert dat hij al hard aan het project gewerkt heeft. "Er lag nog een voorstel voor extra financiële steun en dat is afgeschoten. Mijn generatie regisseurs ligt niet goed bij het VAF."

Meest gelezen