Google trekt stekker uit ontwikkeling drones

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google heeft bevestigd dat het stopt met het ontwikkelen van een drone die 5G-internet zou verspreiden op zonne-energie. Google nam dronemaker Titan Aerospace in 2014 over om zelf een drone te ontwikkelen die op zonne-energie meerdere dagen aan een stuk kon vliegen.

Google ziet niet langer brood in de ontwikkeling van een drone die op zonne-energie 5G-internet kan verspreiden. Google werkte sinds 2014 aan de ontwikkeling van het vliegend voorwerp.

Toen Google twee jaar geleden werd gereorganiseerd, werd het team van Titan Aerospace dat aan de drone werkte, ondergebracht in X. Die tak van moederbedrijf Alphabet werkt aan de meest ambitieuze projecten zoals Google Glass en de zelfrijdende auto van Google.

Google zou willen besparen op een aantal geldverslindende projecten. De medewerkers die aan de drone werken, kunnen nu aan de slag bij Project Wing. Project Wing werkt aan drones die goederen kunnen thuisbezorgen.

De verspreiding van internet vanuit de lucht wordt niet opgegeven door Google. In Project Loon wordt nog steeds gewerkt aan de verspreiding van internetverbindingen via speciale luchtballonnen die hoog vanuit de lucht internet verspreiden.