Los Angeles haalt museum van George Lucas binnen

De Amerikaanse filmmaker George Lucas heeft na tien jaar zoeken eindelijk een locatie gevonden voor zijn Lucas Museum of Narrative Art. Vorige week raakte bekend dat Los Angeles en San Francisco in de running waren voor "de grootste maatschappelijke gift in de Amerikaanse geschiedenis".

De Amerikaanse filmmaker George Lucas gaat ongeveer een miljard investeren in zijn Lucas Museum of Narrative Art in Los Angeles. De burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, heeft aan Reuters gemeld dat die beslissing is gevallen.

De maker en bedenker van de "Star Wars"-franchise heeft de voorbije tien jaar heel wat moeite gehad om een plaats te vinden voor de bouw van zijn Lucas Museum of Narrative Art. George Lucas wil er zijn kunstcollectie met 40.000 schilderijen en film-gerelateerde items in onderbrengen.

In 2010 werd zijn project geweigerd in San Francisco. Daarna probeerde hij het ontwerp van de Chinese architect Ma Yansong aan te bieden in Chicago, maar ook daar ving hij bot.

Vorig jaar deed George Lucas nieuwe voorstellen aan Los Angeles en San Francisco. Los Angeles heeft het nu gehaald. De burgemeester van Los Angeles zei eerder dat het museum thuishoort in Los Angeles, "de stad waar hij carrière maakte". Eric Garcetti omschrijft de realisatie van het museum "de grootste maatschappelijke gift ooit in de VS". De filmmaker gaat meer dan een miljard dollar investeren in het project.

Meest gelezen