Malia Obama knuffelen, allemaal goed en wel, maar waar zit Sasha?

Amerikaanse media zetten op alle voorpagina's en homepages de afscheidsspeech van president Barack Obama. Hoe hij bevlogen de bevolking toesprak, hoe hij zijn vrouw Michelle bedankte en een traantje wegpinkte. Maar even groot nieuws in de media en op Twitter is de afwezigheid van Sasha Obama. Barack knuffelde zijn dochter Malia wel, maar van zijn ander kind was er geen spoor te bespeuren. Waar zat Sasha?
Scooby-Doo en zijn vrienden zoeken Sasha Obama.

De jongste dochter van Barack en Michelle zat niet in de zaal in Chicago. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. Op Twitter werd een zoektocht (zie tweets onderaan) gestart en de vraag Where in the world is...? passeerde meer dan eens. De hashtags #SashaObama en  #WhereWasSasha circuleerden.

Het Witte Huis liet daarop weten dat Sasha (15) de dag nadien naar school moest en een examen had, waarop heel wat twitteraars werden gerustgesteld en Sasha gingen loven als "plichtsbewust" meisje. 

De trotse vader en zijn "twee sterke vrouwen"

Obama vergat echter niet zijn dochter Sasha te vermelden in zijn toespraak, nadat hij Michelle had bejubeld. De lof die hij had voor zijn vrouw liet trouwens aanwezige dochter Malia (18) niet onberoerd. Ook zij werd even emotioneel. Toen het de beurt aan haar was, gaf vader Obama haar een welgemeende knuffel.

"Malia en Sasha, onder ongewone omstandigheden zijn jullie uitgegroeid tot twee sterke, jonge vrouwen, intelligent en knap, maar nog belangrijker: vriendelijk, attent én vol passie. Jullie hebben de druk met gemak ondergaan. Ik ben trots jullie vader te zijn", wist de president te vertellen. 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.