Rusland: "Gelekt rapport over Trump complete hoax"

De woordvoerder van Russisch president Poetin ontkent in alle toonaarden de beschuldigingen dat het Kremlin bezwarend materiaal verzameld heeft over Donald Trump. Hij doet het verhaal af als "gefabriceerd en totale nonsens". Trump zelf reageert intussen opnieuw op Twitter. Hij haalt de Russische reactie aan en beschuldigt politieke tegenstanders dat ze betaald hebben voor het onbevestigde rapport.
AFP or licensors

"Dit is een duidelijke poging om onze bilaterale banden te schaden", vertelt Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, aan Russische verslaggevers. "Het Kremlin is niet betrokken bij het verzamelen van compromitterende informatie. Het is een complete hoax, absoluut gefabriceerd en totale nonsens."

Rusland zou bezwarende informatie hebben over president-elect Donald Trump. Dat heeft CNN bericht op basis van een rapport van de geheime dienst. Het zou gaan om informatie over Trumps persoonlijke leven en zijn financiën, maar uit het rapport zou ook naar voren komen dat Trumps team tijdens de presidentsverkiezingen voortdurend in contact stond met Rusland. De informatie zelf is nog niet bevestigd. 

Trump zelf reageerde al via Twitter dat het om fake nieuws zou gaan. Volgens hem is er een complete heksenjacht aan de gang. In een volgende tweet stelt hij dat het onbevestigde rapport betaald werd door politieke tegenstanders. Hij haalt uit naar de inlichtingendiensten die "fake nieuws" zouden hebben gelekt en vraagt zich af of we in "nazi-Duitsland" leven.