Australische politie verspreidt opsporingsbericht voor ontsnapte -maar schattige- quokka

De Australische politie heeft een opmerkelijk opsporingsbericht de wereld in gestuurd voor een kleine, schattige quokka die zich vermoedelijk Steve laat noemen. Het kleine buideldier is ontsnapt van een rustig eiland en dwaalt vermoedelijk rond in de miljoenenstad Perth.

Rottnest Island is een rustig klein eiland voor de westkust van Australië en ook de thuis van een van de grootste quokkapopulaties ter wereld. De buideldieren die familie zijn van de kangoeroe komen op weinig andere plaatsen ter wereld voor. Een van de quokka's is ontsnapt van het eiland en zou in de miljoenenstad Perth terechtgekomen zijn. De politie heeft een heus opsporingsbericht verspreid.

"We zoeken meer informatie over de huidige verblijfplaats van een ontsnapte quokka die zich vermoedelijk Steve laat noemen", steekt het opsporingsbericht van wal. Het buideldier is voor het laatst gespot in een voorstad van Perth. "Hij is wellicht meegelift met een vuilniswagen. Het ziet er dus naar uit dat we te maken hebben met een heel slimme en handige quokka."

De quokka wordt voorst omschreven als: klein, schattig en harig. "Hij misbruikt zijn schattigheid mogelijk om eten af te troggelen van nietsvermoedende mensen." Wie hem spot kan het best de hulpdiensten bellen, "want hem benaderen is -zoals bij alle ontsnapten- op eigen risico". Wie voor de gouden tip zorgt om Steve te vatten, krijgt van de lokale overheid een gratis dagtrip op Rottnest Island.