Brussels Airlines is gegroeid ondanks aanslagen

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vorig jaar 3,2 procent meer passagiers vervoerd dan in 2015, ondanks de aanslagen van 22 maart in haar thuisbasis Brussels Airport. In totaal stapten ruim 7,7 miljoen reizigers op een vlucht van Brussels Airlines.

Zowel de Europese vluchten als het Afrikaanse en Noord-Amerikaanse vluchtaanbod scoorden vorig jaar beter. Van de 7,7 miljoen passagiers vloog 6,5 miljoen op een Europese vlucht. 883.995 passagiers vlogen tussen Brussel en Afrika en 290.836 reisden vanuit of naar Noord-Amerika.

De bezettingsgraad van de vliegtuigen daalde lichtjes en bedroeg 74,9 procent.

Brussels Airlines vervoerde vorig jaar 29.856 ton vracht, 12 procent meer dan in 2015.

De maatschappij noemt de cijfers "zeer behoorlijk als rekening wordt gehouden met de terroristische aanslagen die België in het voorjaar troffen en die leidden tot een significante daling van het aantal passagiers dat vanuit het buitenland naar België reisde."

Over de financiële resultaten van 2016 is vandaag niets gezegd. CEO Bernard Gustin zei eerder al dat het de bedoeling is "zo dicht mogelijk bij break-even te eindigen". In 2015 was er een nettowinst van 41,3 miljoen euro, de eerste winst sinds 2010, maar met de impact van de aanslagen ligt dat resultaat buiten bereik.