De "bromance" tussen Obama en Biden eindigt in tranen

Een geëmotioneerde en verraste Joe Biden heeft de Presidential Medal of Freedom gekregen uit handen van president Obama. Obama prees zijn vice-president voor zijn "geloof in de Amerikanen, zijn liefde voor het land en zijn levenslange dienst." Hij wees erop dat - hoewel hun ambtstermijn er bijna opzit - de twee voor altijd verbonden zijn als familie.

Aan de eindmeet van de Witte Huiscarrière van de twee mannen ontvangt een zichtbaar geëmotioneerde Biden zo nog de hoogste eer die een burger in de Verenigde Staten kan krijgen. Obama lachte dat het internet nog een laatste kans kreeg grappen te maken over hun "bromance".

Biden, die naar eigen zeggen geen idee had dat hij de onderscheiding zou krijgen, vertelde dat hij de medaille meer was dan hij verdiende. "Ik verdien dit niet, maar ik weet dat het vanuit het hart van de president komt." Biden dacht dat hij samen met zijn vrouw Jill, Barack en Michelle en een aantal stafleden zou toasten op hun "ongelooflijke reis". Hij vertelde ook dat hij van plan is actief te blijven in de Democratische partij.

Bekijk hier de emotionele uitreiking