Ouders Kim De Gelder willen uitzending "De kroongetuigen" tegenhouden

De ouders van Kim De Gelder verzetten zich tegen een geplande uitzending van "De kroongetuigen" die de zaak van de dader van de steekpartij in Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde reconstrueert. Hun advocaat heeft VTM een brief geschreven met de vraag af te zien van de uitzending. Dat melden de kranten van Mediahuis en het nieuws is bevestigd aan onze redactie.
archieffoto Fabeltjesland

"Ze zijn geschokt dat alles opnieuw wordt opgerakeld", zegt Jaak Haentjens, advocaat van Kim De Gelder, in Het Nieuwsblad. De ouders zijn ook bezorgd voor de gevolgen voor hun zoon in de gevangenis van Oudenaarde. "Hij leeft nog altijd onder een bijzonder veiligheids­regime, geïnspireerd op het vrijwaren van zijn veiligheid tegenover mede­gedetineerden."

De advocaat van VTM heeft in een brief laten weten dat de geplande aflevering toch zal worden uitgezonden, met als bedoeling "het publiek te informeren over maatschappelijk relevante feiten". "Ook deze aflevering zal met het grootst mogelijke respect voor alle betrokkenen gemaakt worden, zoals we dat al drie jaar doen", reageert programmamaker Jeroen Wils. "En dus ook met veel respect voor de ouders van Kim De Gelder die mee slachtoffer zijn."

Kim De Gelder doodde op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw in de crèche Fabeltjesland. Op 16 januari 2009 had hij ook al de 72-jarige Elza Van Raemdonck vermoord in Vrasene. Op 22 maart 2013 werd hij tot levenslang veroordeeld voor 4 moorden en 25 moordpogingen. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitzending van deze aflevering gepland is. Mogelijk onderneemt de advocaat van de familie De Gelder nog verdere juridische stappen.

Meest gelezen