Rik Verheye (Jay Vleugels) aan de slag bij Woestijnvis

Acteur Rik Verheye (30), beter bekend als de blonde Jay Vleugels uit "Callboys", gaat aan de slag bij Woestijnvis. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt Verheye zelf aan onze redactie. "Het is een exclusiviteitscontract, maar ik kan elders ook fictie blijven draaien of in programma's opduiken", benadrukt Verheye.

Verheye zal bij Woestijnvis voor én achter de schermen werken. Zo heeft hij ideeën voor fictiereeksen. Dat hij voor Woestijnvis kiest, helpt Verheye om selectief te zijn. "Dit wil ik écht doen. Het is een goed huis om bij te leren", vertelt de acteur die het productiehuis niet als bevlieging ziet.

Dat Verheye soms zijn vleugels elders kan uitslaan, is dus pure luxe. "Het is heel comfortabel om mijn creativiteit te laten botvieren. Ik blijf een duizendpoot om alles te combineren."

Momenteel draait de acteur voor de VTM-reeks "De bende van Jan de Lichte". Daarin speelt ook "Callboys"-kompaan Matteo Simoni. De opnames duren nog tot april.

Of hij zich stilaan gaat losweken van zijn bekende personage Jay Vleugels (de blonde gigolo met het lange haar en dito schaamhaar)? "Ik ben trots op Jay Vleugels. Nee, laat me nog maar even Jay Vleugels zijn", klinkt het.