Texaanse schildpad zet huis van de buren in brand

De Texaanse schildpad Bits heeft het huis van zijn buren in brand gestoken. Het vuur is in het schildpaddenverblijf ontstaan nadat Bits een warmtelamp omver had gelopen. De vlammen bereikten al snel het huis van de buren.
Laif
(archiefbeeld)

In San Antonio in de Amerikaanse staat Texas is gisteren een brand uitgebroken. Op zich niet zo uitzonderlijk, ware het niet dat de brand is veroorzaakt door een 70 kilo zware schildpad. Het reptiel -Bits genaamd- heeft in zijn verblijf in de tuin in het midden van de nacht de warmtelamp omvergelopen. Op de droge houten vloer begon het te smeulen en vrij snel stond het hele verblijf in brand. De vlammen zijn daarna overgeslagen op het huis van de buren.

De brandweer kwam ter plaatse en het vuur was vrij snel onder controle. Bij de brand zijn er geen gewonden vallen. Ook Bits zelf komt er met enkele oppervlakkige brandwonden op zijn schild van af. De materiële schade is wel aanzienlijk. De kostprijs van de schade aan het huis van de buren zou oplopen tot zo'n 140.000 euro. Ook het huis van de eigenaar van Bits is beschadigd, maar daar is de schade oppervlakkiger.