"Ik hoop dat mijn kinderen nog zwarter zullen zijn"

Even uitrusten in een bikini, nog enkele weken voor de uitgerekende bevalling van een tweeling. Fotomodel Porsche Thomas dacht dat het een leuk idee was een foto daarvan op haar Instagramaccount te publiceren. Maar plots werd Thomas het middelpunt van haatberichten, die vooral gingen over de donkere kleur van haar zwangere buik. "Waarom is die buik zwarter dan de rest?", klonk het. Thomas, die zopas beviel van August en Berlin, reageerde intussen en begrijpt de kritiek op haar "blackness" niet goed.

"Ik was ronduit verbijsterd. Ik begreep het niet, want ik vond het zelfs geen geweldige foto. Het was enkel een foto om mijn buik in de armen wilde sluiten", aldus Thomas op nieuwswebsite BET.

"We zijn het zo gewoon geworden om buiken van blanke zwangere vrouwen te zien. Van zwarte vrouwen zien we dat veel minder. Als die dan getoond worden, dat krijg je negatieve reacties, alsof zoiets vulgair is. Om welke reden dan ook. Ik had me dus wel aan die reacties verwacht."

"Het feit dat we momenteel in het Trump-tijdperk leven, maakt dat allemaal nog minder grappig. Toch voel ik me vrij zelfzeker en laat die berichten aan me voorbijgaan."

"Bovendien is er weinig zelfvertrouwen in de zwarte gemeenschap zelf. Aan de ene kant verenigen zwarten zich snel tegen onrecht, maar aan de andere kant vallen we ook elkaar snel aan. Want veel commentaren kwamen van zwarten. Wat ik zelf vreemd vind. Maar zwarten houden blijkbaar niet echt van zichzelf."

"Ik herinner me dat, als ik door een zwarte man werd nagefloten op straat en daarop niet reageerde, men me nariep met: "Je lijkt op Macy Gray." Mijn huid was dus te zwart, mijn haren te natuurlijk, mijn ogen te donker."

"Toch moeten we juist dat donkerzwart zijn omarmen. Ik hou van mijn zwarte huid."

"Wat zitten jullie toch mijn zwarte huid te bekritiseren. Het gaat hier over mijn buik. Ik hoop dat de kindjes in mijn buik er nog zwarter zullen uitzien", voegde ze er op Instagram aan toe. Thomas heeft een blanke echtgenoot.