De Bush-tweeling geeft (opnieuw) advies aan Sasha en Malia Obama

De dochters van voormalig Amerikaans president George W.Bush bieden de dochters van president Barack Obama hun diensten aan. Malia en Sasha Obama zijn binnen een week niet langer "First Children (cf. First Lady)", en Barbara en Jenna Bush hebben daar uiteraard ervaring mee. "Er bestaat geen handleiding voor", schrijven de zussen in een open brief in Time Magazine.

Sasha (15) en Malia (18) kennen de Bush-tweeling al langer. De Obama's volgden de familie Bush op in januari 2009. Barbara en Jenna schreven toen al een brief naar Sasha en Malia om ze kennis te laten maken met een "magisch oord", het Witte Huis meer bepaald.

Deze keer willen de voormalige "First Twins" de Obama's dan ook gepast uitzwaaien. "We hebben advies nu jullie aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Jullie hebben zoveel om naar uit te kijken. Jullie schrijven een nieuw verhaal in jullie levens, eentje dat verder reikt dan de schaduw van jullie bekende ouders. Jullie zullen altijd de ervaringen van de voorbije acht jaar met jullie meedragen", schrijven Barbara en Jenna.

Ze benadrukken wel dat voor dit nieuwe leven "geen handleiding bestaat". "Jullie hebben geleefd met de enorme druk die het Witte Huis met zich meebrengt. Jullie hebben moeten luisteren naar harde kritiek op jullie ouders van mensen die hen niet eens ontmoet hebben. "

Barbara en Jenna Bush (foto bovenaan) zijn intussen 35 jaar. Barbara richtte onder meer Global Health Corps op. De non-profitorganisatie geeft aan pas afgestudeerden de kans om gedurende een jaar ervaring op te doen bij gezondheidsorganisaties in de VS en in Afrika. Jenna werkt als correspondent voor de Today-show.

Olivier Douliery/CNP/AdMedia / IPA

Meest gelezen