Duizenden gezinnen zaten tijd zonder stroom in Wallonië

In Wallonië hebben vanmorgen duizenden gezinnen zonder elektriciteit gezeten. In alle Waalse provincies waren er problemen, maar vooral de provincie Namen werd getroffen. Volgens de distributienetbeheerder Ores waren de stroompannes vooral te wijten aan de wind, waardoor takken op de elektriciteitsleidingen terechtkwamen.

"De situatie is bijna overal hersteld", aldus Ores, de belangrijkste beheerder van de gas- en elektriciteitsdistributie in Wallonië.
In enkele afgelegen plaatsen zijn er nog problemen met laagspanning voor particulieren, maar dat moet volgens Ores in de loop van de namiddag verholpen zijn.

Resa, de distributienetbeheerder in de provincie Luik, merkte op dat de situatie daar "quasi normaal" is.

In de provincie Namen hebben vanmorgen duizenden gezinnen het zonder elektriciteit moeten stellen. Dat was met name het geval in de gemeentes Gembloux, Namen, Yvoir, Dinant, Mettet, Philippeville en Walcourt.

Daarnaast waren er in Luxemburg een duizendtal gezinnen getroffen, onder meer in Paliseul, Neufchâteau, Saint-Hubert en Meix-devant-Virton.

In Luik waren er ook enkele pannes in Dalhem en in enkele gemeenten in de Condroz en Haspengouw. Henegouwen en Waals-Brabant bleven grotendeels gespaard, hoewel ook daar al enkele herstellingsploegen moesten uitrijden.