Frank Deboosere: "Na de middag nieuwe winterse buien"

Vanochtend lijkt het mee te vallen met de sneeuw en de wind in Vlaanderen, maar vanmiddag volgt een nieuwe lading winterse buien. "Eventueel gaan die gepaard met een donderslag", zegt weerman Frank Deboosere. Ook de wind zal dan opnieuw toenemen in kracht.

In de loop van de voormiddag krijgen we een aantal opklaringen, maar dat is van korte duur. "Zeker na de middag volgt een nieuwe lading winterse buien", zegt weerman Frank Deboosere. "Die gaan eventueel gepaard met een donderslag. De maximumtemperaturen halen net positieve waarden in Vlaanderen." Er steekt ook een strakke wind op, met rukwinden die aan zee kunnen oplopen tot 90 kilometer per uur.

De sneeuwval is gisterenavond rond 21.30 uur begonnen toen in het westen van het land de regen langzaamaan overging in natte en daarna droge sneeuw. Door een plotse temperatuurdaling van enkele graden, is de sneeuw op veel plaatsen blijven liggen. Rond 6 uur vanmorgen is het in het westen van het land en aan zee aan het regenen en dat ging hier en daar over in smeltende sneeuw.

Het meest recente weerbericht: