Gent gooit deuren oude bibliotheek open voor pop-ups

Vanaf 1 mei staat de oude stadsbibliotheek aan de Zuid in Gent acht maanden lang ter beschikking van kunstenaars, co-workers en andere creatievelingen. Dat meldt Stad Gent. Wie dat wil, kan de ruimtes gratis gebruiken voor haar of zijn activiteiten.
De oude bibliotheek aan de Zuid in Gent.

Over enkele dagen begint de verhuizing van de stadsbibliotheek van Gent van het gebouw aan het Woodrow Wilsonplein naar de spiksplinternieuwe Krook even verderop (zie afbeelding onder).

Eens de oude bibliotheek leeg staat, wil de stad de ruimtes openstellen voor iedereen die er een creatief ei wil leggen, aan co-working wil doen, een pop-uphorecazaak wil openen of een ander project wil realiseren.

Op die manier wil de stad Gent "een wervelende synergie creëren met creatievelingen en de inwoners van de stad". De stad geeft hierbij de voorkeur aan een mix van creatieve, sociale, culturele en economische initiatieven die rekening houden met de historische context van het gebouw.

Wie is geïnteresseerd, moet de stad voor 31 januari aanschrijven. Op 6 februari is er een plaatsbezoek en op 13 februari een speeddate. De ruimtes blijven acht maanden ter beschikking en dit kosteloos, op een waarborg na.