Peter Bary wordt nieuwe directeur M-Museum in Leuven

Het M-Museum in Leuven heeft met Peter Bary een opvolger gevonden om de functie van algemeen directeur Luc Delrue in te vullen. Delrue nam eind 2015 afscheid van M-Museum om aan de slag te gaan als Vlaams topambtenaar op het departiment Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Peter Bary was de voorbije dertien jaar directeur marketing bij CultuurNet Vlaanderen.
FNPHOTO

Peter Bary wordt vanaf 20 maart de nieuwe algemeen directeur van M-Museum in Leuven. De vorige algemeen directeur Luc Delrue verliet het museum eind 2015.

“De voorbije acht jaren stond M voor de uitdaging om een plek in het Vlaamse museumlandschap te veroveren. Vandaag kunnen we zeggen dat we daar met het voltallige M-team in geslaagd zijn. De toekomst brengt nieuwe perspectieven", zegt Denise Vandevoort, de schepen van cultuur van Leuven.

"De volgende jaren zal M zich nog meer verankeren in het stadsweefsel, maar vooral ook op Vlaams en internationaal niveau. Deze opdracht dient Peter Bary samen met de ploeg te volbrengen. Zijn ervaring in de culturele sector en de Vlaamse overheid maken van hem niet alleen de gezochte manager, maar ook een bruggenbouwer."