Sky schrapt uitzending over Michael Jackson in "Urban myths" na kritiek

De Britse tv-zender Sky heeft aangekondigd dat de geplande uitzending van de aflevering van "Urban myths" waarin Michael Jackson de hoofdrol speelt wordt geschrapt. "Urban myths" is een fictieserie waarin bekende mensen worden op een satirische manier geportretteerd. De hoofdrol in de bewuste aflevering met Michael Jackson wordt vertolkt door Joseph Fiennes.
AP2009

De Britse zender Sky heeft zich verontschuldigd voor de beroering die de trailer van een aflevering van de serie "Urban myths" veroorzaakt heeft. "De serie is niet bedoeld om beledigend te zijn", meldt Sky.

Na de publicatie van de trailer van de aflevering waarin Michael Jackson en Elizabeth Taylor een roadtrip ondernemen, reageerde de dochter van de in 2009 overleden zanger vernietigend op de uitzending.

"Ik vind dit heel beledigend en ik denk dat veel anderen dat met mij denken. Het bezorgt me kotsneigingen", reageerde Paris Jackson op Twitter. Heel wat mensen sloten zich aan bij haar protest.

"We hebben besloten de aflevering met Michael Jackson niet uit te zenden. We wilden het onderwerp met een grappige en lichte blik te behandelen en het was nooit de bedoeling om iemand te beledigen. Joseph Fiennes staat volledig achter de beslissing."