Stad Antwerpen neemt organisatie Jazz Middelheim over

De stad Antwerpen en de VRT hebben een akkoord gesloten over het voortbestaan van Jazz Middelheim. De stad gaat de praktische organisatie van het evenement op zich nemen. De VRT zal het festival blijven ondersteunen en Klara zal er live uitzenden.

Komende zomer vindt de 36e editie van het festival Jazz Middelheim plaats in Antwerpen. Na 35 succesvolle edities neemt de stad Antwerpen de fakkel over van de openbare omroep.

De eerste editie van Jazz Middelheim vond plaats in 1969 in het Middelheimpark in Antwerpen. Daarna verhuisde het festival naar Park Den Brandt.

De stad Antwerpen werkte mee aan alle edities van Jazz Middelheim, waar door de jaren heen duizenden muziekliefhebbers internationale en Belgische artiesten uit de jazzwereld aan het werk konden zien.

Nu neemt de stad Antwerpen de organisatie helemaal over van de VRT. "Dankzij deze overeenkomst is een mooie toekomst verzekerd en blijft Jazz Middelheim een baken en het ankerpunt van de Belgische jazz", reageert schepen van Cultuur Caroline Bastiaens.

"Jazz Middelheim rijmt perfect op onze strategie om Antwerpen sterker op de kaart te zetten als atypische stad", zegt burgemeester Bart De Wever.

De VRT blijft het event ondersteunen. "Ooit begonnen als omroepfestival is Jazz Middelheim uitgegroeid tot een eigentijds jazzfestival met telkens weer een sterke programmatie in een stijlvol en uniek kader. Klara blijft partner en zal er ook live uitzenden", meldt Els Van de Sijpe van de VRT.