Syrië beschuldigt Israël van bombardementen op militaire luchthaven

Syrië beschuldigt Israël van bombardementen in een gebied ten westen van de hoofdstad Damascus. Onder meer de militaire luchthaven zou zijn geraakt. Het Israëlische leger geeft voorlopig geen commentaar.

Net over middernacht zouden volgens het Syrische persagentschap Sana verschillende raketten gelanceerd zijn die uiteindelijk geland zijn in de buurt van de militaire basis van Mezzeh, een buitenwijk van Damascus. Er is nog geen duidelijkheid over eventuele slachtoffers. 

Volgens Syrië is Israël verantwoordelijk voor de bombardementen, maar dat nieuws is voorlopig nog niet bevestigd. Het Israëlische leger wil voorlopig geen commentaar geven.

De militaire luchthaven van Mezzeh, op 8 kilometer ten zuidwesten van Damascus, is de hoofdzetel van de controversiële inlichtingendiensten van de Syrische luchtmacht, die op de basis ook een grote gevangenis hebben. Sana schreef op 7 december al dat de omgeving van de luchthaven getroffen werd door Israëlische raketten, die werden afgeschoten van de Syrische Golanhoogte, die wordt bezet door Israël.

Tijdens de Syrische burgeroorlog voerde Israël al verschillende aanvallen uit tegen de Libanese Hezbollah, die vecht aan de zijde van het Syrische regime in zijn strijd tegen de rebellen en jihadisten