"Magic Alex" van The Beatles is overleden

In Athene is "Magic Alex" overleden, de Griekse directeur van het bedrijf Apple Electronics, die zijn bijnaam kreeg van The Beatles. In de jaren 60 vergezelde hij de "Fab Four" naar India. Hij was ook te zien in hun film "Magical Mystery Tour".
Caters News Agency Ltd

Alexis Mardas was in de jaren 60 een nauwe medewerker van The Beatles. Hij was de directeur van hun bedrijf Apple Electronics. Mardas was vooral bevriend met John Lennon, die hem bedacht met de bijnaam "Magic Alex".

In 1968 vergezelde hij The Beatles op hun reis naar de Indiase kloostergemeenschap van yogagoeroe Maharis. Hij was ook te zien in de film "Magical Mystery Tour" uit 1967. In de jaren 70, na de split van The Beatles, begon hij een carrière als elektronisch consultant. In de jaren 90 keerde hij terug naar Griekenland, waar hij een bekende figuur werd.

Mardas is vrijdag dood aangetroffen in zijn appartement in de chique wijk Kolonaki in Athene. Hij was 74 jaar en stierf volgens de politie "heel waarschijnlijk een natuurlijke dood".

Meest gelezen