Abbas opent Palestijnse ambassade bij Vaticaan en ontmoet paus Franciscus

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft bij het Vaticaan de Palestijnse ambassade geopend. Voordien had hij een gesprek met paus Franciscus. De twee spraken over het vredesproces in het Midden-Oosten, het Franse vredesinitiatief en de strijd tegen terreur.
AFP or licensors

Precies een jaar geleden erkende het Vaticaan Palestina als staat. Daaruit vloeit voort dat Palestina een ambassade bij de Heilige Stoel kan openen.

Tijdens hun ontmoeting vóór de opening, wisselden Abbas en paus Franciscus geschenken uit. De paus kreeg o.a. een Palestijns voetbalshirt.

De twee spraken onder andere over het vredesinitiatief van Frankrijk, dat morgen van start gaat. Met een internationale conferentie wil Frankrijk een nieuwe impuls geven aan de inspanningen om het conflict tussen Israël en de Palestijnen op te lossen. De Israëlische premier Netanyahu noemde de bijeenkomst eerder al "een Palestijnse schijnvertoning onder leiding van Frankrijk".

AFP or licensors

Meest gelezen