Bedrijf roept schoenen terug die hakenkruisen achterlaten

Een Amerikaans bedrijf heeft schoenen teruggeroepen die verschillende hakenkruisen als schoenafdruk achterlaten. Dat schrijft CNN. Een foto van de schoenafdruk was op Reddit verspreid en ging daarna viraal. Het bedrijf heeft zich openlijk geëxcuseerd en benadrukt dat het nooit haat zou promoten.

Volgens het bedrijf Conal International Trading Co gaat het om een fout die gemaakt werd bij het fabriceren van de schoenen in China. Het is ook zeker niet met opzet gedaan.  "We zullen niet langer schoenen met die schoenafdruk verkopen. We zouden nooit een design maken die haat promoot."

De Reddit-post van de schoenafdruk is intussen meer dan twee miljoen keer bekeken en verschillende internetgebruikers maakten er mopjes over. Zo schreven ze dat de schoenen "HEILY recommended" zijn en dat ze "NEIN out of 10" krijgen als score.

Volgens The Washington Post zouden de schoenen ook de aandacht getrokken hebben van een neo-Nazi website. Daar werden ze een "must have", een hebbeding, genoemd.

Meest gelezen