Boven dit Oost-Vlaams dorp is nipt een vliegtuigbotsing voorkomen

Het Oost-Vlaamse dorp Lozer, een deelgemeente van Kruishoutem, met zo'n 1.400 inwoners, is op nieuwjaarsdag rond 12.45 uur nipt aan een vliegtuigramp ontsnapt. Op zo'n 6 kilometer hoogte hebben twee vliegtuigen er elkaar rakelings gekruist. De afstand tussen de twee vliegtuigen bedroeg amper 90 meter verticaal en 1.370 meter horizontaal.
(Rood: Vrachtvliegtuig, geel: Passagiersvliegtuig)

Wie op 1 januari in Lozer rustig aan de nieuwjaarsaperitief of -maaltijd was begonnen, zal het niet hebben gemerkt, maar hoog boven de deelgemeente van Kruishoutem is rond kwart voor 13 uur nipt een botsing tussen twee vliegtuigen vermeden.

Een Egyptisch vrachtvliegtuig dat van Oostende via Keulen op weg was naar Caïro is er op amper 90 meter (verticaal) en 1.370 meter (horizontaal) gekruist met een passagiersvliegtuig van Air France dat op weg was van Parijs naar Amsterdam. Er is een onderzoek gestart.

U kunt de volledige route van beide toestellen hier bekijken.

Meest gelezen