Geen digitale versie van Carrie Fisher in nog te filmen "Star Wars"-films

Lucasfilm heeft geen plannen om de onlangs overleden actrice Carrie Fisher met digitale effecten tot leven te wekken in de nog te filmen "Star Wars"-episodes. Dat meldt de filmmaatschappij in een statement. Fisher speelde in de allereerste "Star Wars"-films prinses Leia en in de eerste film van de nieuwe trilogie was ze opnieuw te zien als generaal Leia Organa.
� 2015 by Entertainment Pictures
Carrie Fisher als generaal Leia Organa

"Er is een gerucht waar we het graag eens over willen hebben", aldus de filmmaatschappij in een statement. "We willen onze fans verzekeren dat Lucasfilm geen plannen heeft om Carrie Fisher via digitale effecten te laten terugkomen als prinses Leia of als generaal Leia Organa."

Carrie Fisher werd beroemd door haar rol als prinses Leia in de originele Star Wars-trilogie (1977-1983). In 2015 nam ze haar rol opnieuw op voor "Star Wars: the force awakens". Ze rondde onlangs de opnames af van "Star Wars: Episode VIII", die dit jaar in de filmzalen verschijnt.

Fisher zou normaal gezien een nog grotere rol krijgen in "Star Wars: Episode IX", die in 2019 moet uitkomen. De makers zijn nog steeds bezig aan het script en bekeken de afgelopen weken hoe ze kunnen omgaan met de dood van Carrie Fisher.

Maar nu staat hun beslissing dus vast: "Star Wars: Episode VIII" zal de laatste film zijn waarin Fisher te zien is. "Carrie Fisher was en is een deel van de Lucasfilm-familie. Ze was onze prinses, onze generaal en nog belangrijker: onze vriendin. We hebben nog steeds pijn van haar verlies. We koesteren haar erfenis als prinses Leia en zullen er altijd naar streven om alles wat ze aan "Star Wars" gegeven heeft, te koesteren."

[OPGELET SPOILERS]

De beslissing van de filmmakers is opvallend, in die zin dat de techniek om Carrie Fisher digitaal tot leven te wekken, al gebruikt werd in de Star Wars-spin-off "Rogue One" die op dit moment in onze zalen speelt. Daar is Carrie Fisher opnieuw te zien als prinses Leia, het personage dat ze speelde in het begin van haar acteercarrière. Fisher zelf zou het resultaat fantastisch gevonden hebben.

Carrie Fisher als prinses Leia

Meest gelezen