Johnny Depp en Amber Heard zijn officieel gescheiden

Na maandenlang gehakketak zijn acteur Johnny Depp en actrice Amber Heard nu officieel gescheiden. Hoewel de twee sterren "vriendschappelijk" uit elkaar beweerden te gaan, verliep zelfs de afwikkeling van de echtscheiding niet zonder gekibbel.

Johnny Depp moet Amber Heard 7 miljoen dollar ofte 6,6 miljoen euro betalen, die zij aan goede doelen zal schenken. Dat waren ze eigenlijk in augustus al overeengekomen, maar toch kwam er nog een kink in de kabel. Depp had het geld namelijk zelf rechtstreeks aan de goede doelen willen schenken, maar dat had hem een belastingvoordeel opgeleverd, en daar was Heard het niet mee eens.

De hondjes van het gewezen echtpaar, Pistol en Boo, zijn toegewezen aan Amber Heard. Volgens haar advocaten is de actrice zeer blij dat alles achter de rug is. "Dit is een grote dag voor mijn cliënt. Al wat ze wilde, was gescheiden zijn, en dat is ze nu."

Geen anderhalf jaar getrouwd

Johnny Depp en Amber Heard waren uiteindelijk slechts anderhalf jaar getrouwd. Ze ontmoetten elkaar in 2011 op de set van "The rum diary". Een jaar later gingen Depp en zijn toenmalige vriendin Vanessa Paradis -de twee stonden bekend als een stabiel droomkoppel- uit elkaar. In februari 2015 trouwden Depp en Heard, maar na minder dan anderhalf jaar kondigden ze hun scheiding aan, en beschuldigde Heard haar man van echtelijk geweld.

Depp en Heard hadden samen geen kinderen. Hun korte verbintenis levert een kinderziekenhuis en een organisatie die strijd tegen geweld tegen vrouwen nu alvast een aanzienlijke som op.