Minister Crevits bekommerde zich om baby bij ongeval op E17

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kwam vanmiddag als een van de eersten aan bij een ongeval op de E17 in Kruibeke. Twee voertuigen gingen over de kop en versperden zo de snelweg. Terwijl haar chauffeur, die ook brandweerman is, probeerde te helpen, bekommerde Crevits zich om een negen dagen oude baby, wiens moeder lichtgewond was geraakt.
Jasper Jacobs

"Omdat het net voor onze neus gebeurd was, waren wij bij de eersten ter plaatse", zegt Crevits. "Terwijl mijn chaffeur tussenbeide kwam, parkeerde ik de auto op de pechstrook. Omdat het buiten natuurlijk koud was, ben ik met de baby en een andere vrouw die hulp bood, in de auto gaan zitten." De CD&V-minister bleef ter plaatse tot de hulpdiensten aankwamen.

De hulpdiensten lieten weten dat de baby voor een check-up naar het ziekenhuis gebracht is.