Scheepsramp met vluchtelingen in Middellandse Zee

Voor de kust van Libië is een schip met een honderdtal vluchtelingen gezonken. Tot nu toe zijn er vier opvarenden gered. Er wordt gevreesd voor een grote catastrofe. Op de stranden van Spanje zijn dan weer zes lichamen van vluchtelingen aangespoeld. Wellicht zijn dat slachtoffers van een andere scheepsramp in de Middellandse Zee.

Op dit ogenblik is er erg slecht weer in de Middellandse Zee. Toch is blijkbaar een boot met vluchtelingen vertrokken vanuit Libië richting Europa. Iets buiten de kust is het schip dan gekapseisd.

De Italiaanse kustwacht kon vier opvarenden redden. Die vertelden de kustwacht dat er een honderdtal mensen aan boord van het gezonken schip waren. Tot nu toe zijn er dertien lichamen teruggevonden.

Franse en Italiaanse marineschepen en vrachtschepen zijn op zoek naar overlevenden. Er is ook een helikopter ingezet. De voorbije dag zijn er al 750 vluchtelingen opgepikt vanop rubberbootjes en houten scheepjes in de Middellandse Zee.

Vandaag zijn er overigens zes lichamen van vluchtelingen aangespoeld op verscheidene stranden in de buurt van Algeciras, een Spaanse stad nabij de Britse enclave Gibraltar. Die zouden afkomstig zijn van twee boten uit Marokko die gezonken zijn.

Vorig jaar zijn er 181.000 bootvluchtelingen in Italië aangekomen. Dat is een absoluut record. Het gaat meestal om mensen uit Afrika. In datzelfde jaar zijn er ook meer dan 5.000 vluchtelingen omgekomen in de Middellandse Zee en ook dat is een rercord. 

Meest gelezen