Terreuronderzoek: vier huiszoekingen in Molenbeek

In het westen van Brussel zijn zaterdagavond een aantal huiszoekingen gehouden. Dat was onder meer het geval in de Delaunoystraat in de gemeente Molenbeek. Volgens het parket gaat het om een onderzoek naar terreur. Er werden geen wapens of explosieven gevonden, maar er zijn wel drie mensen voor verhoor meegenomen.

Volgens het Brusselse parket zijn er huiszoekingen geweest op vier plaatsen in de Brusselse gemeente Molenbeek. Twee van de vier waren zogenaamde versterkte huiszoekingen, waarbij de lokale politie wordt bijgestaan door speciale eenheden.

Vanavond heeft het parket dan bekendgemaakt dat er geen wapens of munitie werden gevonden. Er zijn wel drie mensen opgepakt die vannacht nog ondervraagd worden. Het parket bevestigt ook dat de huiszoekingen passen in een nieuw onderzoek naar terrorisme. Meer is er daarover nog niet bekend. 

Eerder vanavond was radiocollega Mieke Strinckx getuige van een van de huiszoekingen in de Delanoystraat in Molenbeek Er was daar een groot aantal gemaskerde politiemensen op de been en er waren ook militairen aanwezig. De omgeving werd afgezet en de pers werd op een afstand gehouden.  

De Delaunoystraat is geen onbekende in het onderzoek naar terreurverdachten. Vorig jaar werd hier een huiszoeking gehouden in de zoektocht naar Salah Abdeslam, één van de hoofdverdachten van de aanslagen van november 2015 in Parijs.

Abdeslam kon nadien worden opgepakt in de Vierwindenstraat, vlakbij de straat waar vanavond een huiszoeking is gehouden.

Meest gelezen