Verhofstadt, Leterme en veel andere politici nemen afscheid van Luc Coene

In de Sint-Jan-Evangelistkerk in Tervuren is afscheid genomen van gewezen voorzitter van de Nationale Bank en minister van Staat Luc Coene. Heel wat politici woonden de staatsbegrafenis bij, onder wie Guy Verhofstadt, Yves Leterme en Didier Reynders.
Nicolas Maeterlinck

Op de staatsbegrafenis waren de gewezen eerste ministers Guy Verhofstadt (Open VLD) en Yves Leterme (CD&V) aanwezig. Coene was jarenlang kabinetschef van Verhofstadt. In 2011 werd hij door de regering van lopende zaken van Leterme aangewezen als gouverneur van de Nationale Bank.

Ook o.a. de ministers Didier Reynders (MR), Maggie De Block (Open VLD) en Koen Geens (CD&V) waren aanwezig, net als partijvoorzitters Gwendolyn Rutten (Open VLD) en John Crombez (SP.A), en Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA).

Tijdens de plechtigheid waren er toespraken van o.a. huidig gouverneur van de Nationale Bank Jan Smets en hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank Peter Praet.

Luc Coene was van 2011 tot 2015 gouverneur van de Nationale Bank. Hij overleed begin deze maand op 69-jarige leeftijd.

Nicolas Maeterlinck