Wouter Beke wil "opnieuw meer fatsoen in de politiek"

Op de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse christendemocraten heeft voorzitter Wouter Beke gepleit voor "meer fatsoen in de politiek". Hij blijft erbij dat CD&V het sociaal gelaat van deze regering is en had vooral lof voor de hervormingen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Beke noemde het voorbije jaar "het jaar van de angst". Tegelijk heeft zijn partij volgens hem het voorbije jaar het verschil gemaakt en was ze het "sociaal gelaat van deze regering". Wij verwoesten niet, maar bouwen op, zei hij. "Wij hebben links niet nodig om sociaal te zijn", klonk het.

Dit jaar moet volgens hem opnieuw het jaar van het nieuwe fatsoen in de politiek worden. Beke definieert dat als ouder als niet blaffen en afdreigen en de burger wil ook dat hij leiders heeft die niet blaffen en afdreigen. Dat mag nooit de stijl van de christendemocraten worden, vindt hij.

Beke had opvallend ook lof voor de hervorming die Vlaams minister Hilde Crevits onlangs in het onderwijs heeft doorgevoerd. Dat laat elke jongere toen een goede keuze te maken. Het gaat niet om "yes, you can", maar om "yes, you did", riep hij Crevits toe.

Nochtans heeft de onderwijshervorming tot heel wat kritiek geleid, niet enkel bij de oppositie, maar ook bij zowel het katholieke net als het gemeenschapsonderwijs.