Helmut Lotti verhuist naar Duitsland, zonder Jelle Van Riet

2017 wordt een jaar vol veranderingen voor Helmut Lotti. Hij verhuist naar Duitsland, waar het met zijn carrière beter en beter gaat. Maar de verhuizing betekent ook het einde van zijn relatie met journaliste Jelle Van Riet, die niet met hem mee gaat.

Helmut Lotti kondigt het nieuws aan op zijn Facebookpagina. Het succes van "The Comeback Album" en de daaraan gekoppelde tournee, hebben hem doen besluiten om in Duitsland te gaan wonen.

"Maar mijn beslissing gaat gepaard met spijt", schrijft Lotti. "Deels door deze verhuis, gaan Jelle en ik ieder onze eigen weg. "Een moeilijke beslissing die ons diepbedroefd maakt". Lotti zegt terug te kijken op een huwelijk van "bijna tien jaren samen, die voor het grootste deel prachtig, fascinerend en intens waren. Ik zal ze voor altijd koesteren."

Onverwacht koppel

Helmut Lotti leerde Jelle Van Riet kennen toen ze hem kwam interviewen voor de boekenbijlage van De Standaard. Bijna meteen daarna werden ze een koppel. Een niet zo voor de hand liggend koppel: zij literair journaliste, hij charmezanger. Maar ze beïnvloedden elkaar wederzijds. "Ik ga naar croonerconcerten, Helmut leest Lanoye op vakantie", schreef Van Riet. De twee trouwden in mei 2009 in Antwerpen (onderstaande foto).

Lotti was eerder al twee keer getrouwd. In de jaren 90 kreeg hij met Kimberley Grosemans een dochter, Messalina. In 2001 trouwde hij met de Amerikaans-Belgische Carol Jane Poe, maar ook dat huwelijk liep spaak.

BELGA/DIRKX