Spekgladde wegen in Vlaanderen: dode bij ongeval in West-Vlaamse dorp Oekene

Het winterweer heeft vanmorgen en vannacht al talrijke ongevallen veroorzaakt. Het ergste speelde zich af in het West-Vlaamse dorp Oekene, een deelgemeente van Roeselare, waar ook een dode viel. Het slachtoffer stond met z'n auto op de pechstrook, stapte uit en werd daarna aangereden door een andere auto die aan het slippen ging.

Het heeft op verschillende plaatsen in het land gesneeuwd. Omdat de temperaturen rond het vriespunt liggen, blijft de sneeuw ook liggen en zeker op de secundaire wegen leidt dat tot gevaarlijke situaties.

Bij het ongeval in Oekene zette de bestuurder van een tollende auto zich aan de kant. Toen hij uitstapte, werd hij gegrepen door een andere tollende auto. De 21-jarige man uit Staden overleed aan zijn verwondingen.

In Deerlijk waren er zes gewonden toen een wagen begon te tollen en in Menen ging een auto over de kop. De brandweer moest de bestuurster uit haar voertuig bevrijden, maar ze is niet in levensgevaar. Twee andere inzittenden kwamen er met lichte verwondingen van af. Ook in Rumst, in de provincie Antwerpen, belandde een auto op z'n dak.

Volgens onze verkeersexpert Hajo Beeckman was het een drukke nacht voor de hulpdiensten. "Er gebeurden in heel Vlaanderen zo'n twintig ongelukken, ook op de snelwegen. Het is niet duidelijk of die allemaal met het winterweer te maken hebben, maar dat is zeker wel zo in West Vlaanderen, met de ongelukken in Deerlijk en Oekene."

Op de E40 waren er ongevallen in Wetteren, richting Brussel, en in Erpe-Mere richting Gent.

Ook deze voormiddag voorzichtig zijn

De strooidiensten zijn volop aan het werk. Veva Daniels, woordvoerster van het agentschap Wegen en Verkeer: "De strooidiensten zijn uitgereden, maar het kan deze ook deze voormiddag nog plaatselijk glad zijn, omdat er nog meer smeltende sneeuw voorspeld is. Voorzichtig zijn, dus."

Dodelijk ongeval in Oekene

Zes gewonden bij ongeval in Deerlijk

Brandweer ter plaatse na zwaar ongeval op E403

Auto getakeld na ongeval in Rumst