Termont: "De belangrijkste wegen zijn onze luchtwegen"

Op de nieuwjaarsreceptie van de stad Gent ging vooral het nieuwe mobiliteitsplan over de tongen. Toen burgemeester Daniël Termont (SP.A) zijn speech begon over het circulatieplan, weerklonk boegeroep. Termont repliceerde door het plan een hefboom voor een nieuwe samenleving te noemen.
De 18e editie van de nieuwjaarsreceptie bracht duizenden mensen op de been.

Burgemeester Daniël Termont ziet 2017 als een bijzonder jaar. "Op 3 april treedt immers het circulatieplan in werking!" Waarop een hele poos boegeroep weerklonk. Termont repliceerde door het nieuwe mobiliteitsplan een hefboom voor een nieuwe samenleving te noemen.

"Het is duidelijk dat mobiliteit de mensen bezighoudt. Maar er zijn te veel auto's in de stad. Alles laten zoals het is, zou misdadig zijn. Gent wordt straks onleefbaar, daarom moeten we dat nu aanpakken. De belangrijkste wegen zijn immers onze luchtwegen." Termont beloofde wel dat er een burgerkabinet wordt opgericht dat mee het circulatieplan kan evalueren. "Met het college gaan we dagelijks dat plan bekijken en eventueel aanpassen waar nodig."

Voorts opent op 10 maart de nieuwe bibliotheek aan De Krook. Op 9 oktober wordt 200 jaar Universiteit Gent gevierd. "Een pijler van het Gentse succes", noemde Termont de universiteit. De receptie stond dan ook in het teken van die viering met onder meer een optreden van de studentenfanfare. Rector Anne De Paepe mocht op het podium een grote taart in ontvangst nemen. "Die 200 jaar gaan we een heel jaar vieren. Onze universiteit is uitgegroeid van 190 naar 40.000 studenten."

Meest gelezen